woensdag 16 september 2015

Dokter Phil: hoe doet hij het toch?

Ongelooflijk maar live op tv!

Dinsdag was ik vrij. Onverwacht. Het bedrijf waar ik werk moet afslanken en er werd gestaakt. Onzekerheid geeft veel stress: altijd.

Ik ben nooit vrij op dinsdag dus moest ik dingen plannen.
Lanterfanten overdag : geen denken aan. Een middagdutje kan wel: 35 minuten met de ovenklok aan. 30 minuten slapen, 5 minuten om mij goed te leggen en het dekentje in de juist positie te brengen.
Een powernap, heet dat. De meningen hierover zijn verdeeld. Voor mij doet het wonderen.

Wat kon ik zoal doen deze speciale dinsdag?


's morgens

Ik besloot, zoals velen deze periode van het jaar, mijn garderobe te updaten. Resoluut deze keer. Jassen, riemen, bikini's, alles wat niet meer voldoet verdween in grote zakken. Bij sommige kledingstukken dacht ik : 'was ik in een of andere roes toen ik dit kocht?'
De koffer en de achterbank van de 'prinses' werden volgeladen en ik reed heel snel naar een container (inzamelpunt voor een goed doel) en kieperde er de zakken in. Doe je dat niet meteen, dan haal je er met zekerheid bepaalde kleren weer uit om ze nog een kans te geven. Een eindeloos proces.

's middags

Een uurtje sporten. Door de barre weersomstandigheden trok ik naar onze zolder waar een crosstrainer staat. Om de tijd te laten vooruitgaan kijk ik ondertussen tv. Een uur in het niets staren is teveel van het goede. Een oude tv volstaat.

Dokter Phil: een overpeinzing tijdens een workout

Deze keer was Dokter Phil aan de beurt. Ik miste het begin maar keek een vol uur met open mond van inspanning of van verbazing, dat laat ik even in het midden naar deze aflevering.
Dokter Phil, een Amerikaanse psycholoog van 65 behandelt, live op tv, zwaarwichtige problemen.
http://www.drphil.com/

Dokter Phil ziet er geen 65 uit maar dat heb je in Amerika wel meer. Wij verouderen, de mensen aan de overkant van de oceaan precies minder snel . Op een bepaald moment lachte hij (groen weliswaar) er kwam een rij hagelwitte tanden tevoorschijn. Ik vroeg mij af hoe ze die in zijn mond hadden gekregen, zoveel leken het er. Hij scheen er ogenschijnlijk geen pijn of hinder van te hebben dus zal het wel oké zijn.
Zijn echtgenote zit altijd ergens tussen het publiek. Ik googelde haar even. Zij is 61 jaar en lijkt mijn leeftijd of zelfs jonger. Amerika: het land waar alles kan. Ze zijn ongeveer 38 jaar gehuwd. Fantastisch toch.
Robin McGraw

Hij is de man die iedereen als vertrouwenspersoon wil hebben, uiterst begripvol en beheerst. Hij tovert de juiste antwoorden 'schijnbaar' moeiteloos tevoorschijn. Hij lijkt de ideale vader, echtgenoot, grootvader, collega en nog veel meer te zijn. Ik mag hem.
Deze keer was de zaak 'Kirby' aan de beurt. Ik dacht eerst dat het over een hond ging maar ik zag een reusachtige kale man met een priemende blik en heel speciale wenkbrauwen, voor een man dan toch . Ik bleef er maar naar staren.
Kirby's wenkbrauwen: eigen werk


Hij had zijn echtgenote gekletst (geslagen) met een broodplank. Er waren wel meer problemen, bleek na een tijd, in dit huwelijk. Ze hadden 5 jongens die regelmatig werden afgeranseld terwijl de echtgenote de feiten filmde (om later te bewijzen dat ze werden mishandeld door haar man).
Zij deed op die momenten eigenlijk niets om haar krijsende kinderen te redden. Maar om haar draaide deze aflevering blijkbaar niet . Ik kon er bijna niet naar kijken. Afschuwelijk.
Kirby was een christelijke bullebak die de vergelijking met Jezus durfde maken.
Zijn echtgenote leek mij al even fout en krankzinnig, maar ik ben geen psycholoog natuurlijk.

Dokter Phil was fantastisch, alweer. Toch zat zelfs hij met de mond vol tanden (het zijn er volgens mij echt te veel). Zijn echtgenote Robin pinkte ondertussen een traan weg die discreet werd gefilmd.

Dit programma stunt al jaren. Kijkcijfers om u tegen te zeggen. Ik kan niet begrijpen hoe Amerikanen hun privéproblemen zo te grabbel gooien voor een miljoenenpubliek. Kirby werd publiekelijk neer gesabbeld. Beseffen ze dat niet. Of is dit allemaal opgezet spel?

Kennen jullie dit programma of Dokter Phil? Wat denken jullie hierover?

Ik weet het niet meer ...

Dokter Phil: echt of opgezet spel?foto's : dank je wel https://pixabay.com/Show Comments: OR

Geen opmerkingen: