Dit is geen kookblog!
Ik besteed meer tijd in de keuken dan mij lief is. Koken is een beroep en niet het mijne.
Het moet gebeuren dat besef ik wel. Als ik ooit de lotto win dan neem ik direct een kok in dienst.
We hebben wel wat kookboeken verzameld (onder het stof). Je zal mij er mij niet snel mee betrappen. geef mij maar een roddelmagazine, een krant of een goede thriller om te lezen.
We hebben wel wat kookboeken verzameld (onder het stof). Je zal mij er mij niet snel mee betrappen. geef mij maar een roddelmagazine, een krant of een goede thriller om te lezen.
Bloggen over koken doet het nog altijd prima.
Ik wil af en toe wel een van mijn keukengeheimen verklappen.
Ik wil af en toe wel een van mijn keukengeheimen verklappen.
Waarom?
Omdat ik iets ondervond dat misschien velen (die ook niet zo graag koken) kan helpen.
Neem nu het volgende gerecht :
Witloofrolletjes met hesp in de oven: een Vlaamse klassieker
Hoe voorkom ik waterige saus?
- snijdt de stronken in 2 delen en verwijder het harde deel
- laat het geheel garen in net voldoende kokend water, het witloof moet net onderstaan
- laat de 'slierten' uitlekken (de tijd heeft met mijn tip geen belang)
- maak een witte saus
ik neem gewoon de zakjes witte saus van Knorr en doe er magere melk bij (de kookfanaten maken hun saus uiteraard zelf) - kruid met nootmuskaat en vers gemalen peper
- voeg er naar eigen smaak geraspte kaas aan toe : blijven proeven zodat het niet te zout wordt!
- koop ham van een prima kwaliteit: ik neem Duke of Berkshire en snij al het vet weg
- vorm met de slierten witloof perfecte rolletjes: op mijn manier kun je ze modelleren zodat ze overal even dik zijn. Het oogt mooier:
iedereen gelijk voor de wet
Hoe voorkom ik dat de saus waterig wordt?
- leg op de bodem van je schaal EERST een laag geraspte kaas (deze slorpt het vocht van het witloof op)
- leg hierboven je perfect gevormde rolletjes
- giet er je perfect gedoseerde kaassaus over
- leg bovenaan een tweede laag geraspte kaas om te gratineren (kies eventueel een light versie voor de kaas)
even later...