maandag 2 november 2015

Danira en de slimste mens

De slimste mens ter wereld: Vlaamse Quiz!

Deze quiz loopt al een tijdje in Vlaanderen. Ik volgde het trouw... althans de eerste jaren. Sporadisch zal ik nu een stukje meepikken. Het eerste deeltje, voor reclame het weer doet verdwijnen. Ik kijk dan op mijn horloge (ik kan niet zonder horloge) en reken snel uit hoeveel uur ik nog kan slapen. Te weinig om gezond te zijn. Op mijn leeftijd begin je dat te voelen: iedere nacht minder dan 7 uur slapen vreet aan je.

Welke strategen bepaalden het uitzenduur van dit programma trouwens?


Ik ga gewoon slapen zonder het gevoel iets belangrijks te missen. 
De flarden die ik zag doen me in feite niet verlangen naar nog meer seizoenen. Ieder grap is zodanig voorbereid, ieder lachje is zo voorspelbaar dat ik enkel nog verrast kan worden door een frisse kandidaat. 
Jan Paternoster van the Black Box Revelation vond ik precies wel een topper. Misschien zit hij er zelfs nog in? 
Dan was er natuurlijk Danira Boukhriss. De mediastorm over haar trekt nog altijd door ons land.
En zij? Zij is gewoon op vakantie vertrokken. Goed zo meid.

Pixabay: gratis foto
Ik ken Danira al lang. Niet echt 'door en door kennen' natuurlijk, haar mama is een collega en zij nu ook. Zij was een tijdje de monitrice van mijn kinderen op het sport en speelbos (de kinderopvang op het werk). 
Komt er een mooie, slimme meid opdagen die niet op haar mond is gevallen, dan wordt ze meteen neergesabeld door jan en alleman. Wat zijn we toch kleinburgerlijk. 
Als ik daar zou zitten (die kans is natuurlijk nihil) zou ik mij ook ergeren aan de seksistische praat van diegenen die er blijkbaar enorme nood aan hebben.
Ik zou er fysiek ongemakkelijk van worden. Misschien zelfs het programma voor bekeken houden en opstappen zoals vroeger wel eens gebeurde. Mannen die kwaad werden en de set verlieten, dat was natuurlijk cool. Als mannen dat durfden ...
Als ik beroemd zou zijn zou ik dat wel durven doen. Zo beroemd als Adèle bijvoorbeeld. Die zou zich dat wel kunnen permitteren zonder afgemaakt te worden.
Het kan nog erger zoals wat de Iraanse actrice Sadaf Taherian overkwam. Zij postte een foto op Instagram zonder sluier en werd overladen met alle zonden van de wereld en ontslagen. Laat ons daar met zijn allen maar eens goed over nadenken. 

Danira: jij was de ster die het programma even deed opflakkeren. Met je prachtige haar, je mooie lach en je snelle verstand. Nu is die weer gedoofd.
Ik hoop dat je je niet onderuit laat halen. Het is maar een tv spelletje dat hooguit in Vlaanderen wat fijn stof doet opwaaien. Ik ben er zeker van dat Sunny Mama, een bevriende blogster met heel veel volgers uit Amsterdam, niets van dit alles weet. Zo zie je maar hoe relatief alles is. 

Mijn zoon wil een handtekening ... van Danira. Hij was een beetje verliefd op haar toen hij klein was en zij zijn leidster. Ik vind het schattig maar het verbaast me wel. Een handtekening????
Hij was eerst verliefd op Birthe, de leidster voor Danira. Hij kwam op een dag tot de volgende conclusie, in de auto op weg naar huis. 'Mama, als ik oud genoeg ben om te trouwen met Birthe is zij al een oma dus dat kan niet'. Tja, kinderlogica. 

Wie wordt de slimste mens dit jaar? Het kan mij niet zoveel schelen. Zei Danira dat ook niet in één van de afleveringen?


foto : gratis via PixabayShow Comments: OR

Geen opmerkingen: