zondag 27 december 2015

Bobbi Brown make-up: topkwaliteit of niet?

Bobbi Brown: mijn make-up aankopen

Zonder make-up ga ik de deur niet uit. Het is altijd zoeken naar producten die prijs kwaliteit voldoen. Ik gebruik veel merken door elkaar, liefst low budget. Dat geeft goede en minder goede resultaten.
Toen ik puberde trok ik een periode een rood streepje in plaats van een zwart onder mijn ogen om er triest uit te zien. Alle leeftijden kenmerken zich door bijpassend gedrag. Nu zou men zeggen: die is op zoek naar zichzelf. Toen werd het veeleer aanstellerij genoemd.

Tijdens onze uitstap naar Antwerpen ontdekte ik niet één maar twee verrassende winkels. De eerste was &otherStories en de tweede was Bobbi Brown. De naam deed heel vaag een belletje rinkelen. M.A.C cosmetics had ik al verkend nu was Bobbi Brown aan de beurt.

Als ik de naam Bobbi hoor denk ik spontaan aan:

  • de hond van Kuifje 
  • James Brown 
  • de zanger van Boney M. die ook Bobby heette

In mijn wijde omgeving ken ik geen enkele vrouw die Bobbi heet. Jullie?

In de winkel kijkt Bobbi haar klanten aan door middel van een gigantisch portret. This is the one!
In zaken zoals deze word je bijgestaan door een make-up artieste . De dame die mij hielp had Midden-Oosten roots. In perfect Nederlands vertelde ze wat ik nodig had. Ze kwam heel dichtbij, keek diep in mijn ogen en vond dat glitter best kon. Nochtans werd mij bij een ander cosmeticamerk verteld dat glitters uit den boze zijn eens je een bepaalde leeftijd hebt. Tegenstrijdigheden: het brengt mij in verwarring.

Er kwamen heel wat borstels uit haar zwarte make-up buidel en haar smaragdgroene ogen keken geconcentreerd in de mijne. Het resultaat van haar 'geborstel' werkte wonderwel. Mijn ogen spraken meer, zei ze opgelucht.
Gehypnotiseerd ging ik buiten met 3 soorten oogschaduw en nog wat spullen die ik met veel techniek over elkaar zal moeten aanbrengen. Alle producten zijn verpakt in mooie doosjes en werden mij meegegeven in een klein schattig zakje.

Donderdag 24-12-2015 moest ik werken en ik was alleen. Ik dacht: 'waarom niet wat glitter vandaag'. Op zo'n dag moet het kunnen: ook overdag!
Ik maquilleerde me zoals de Oosterse prinses mij had geleerd:
  1. breng een nootje bruine crème als primer aan met een borsteltje (uit het kleine potje)
  2. hierover doe je wat crème uit de lange stift (met het bruine uiteinde) 
  3. borstel wat glitter uit het vierkante doosje over de twee grondlagen
  4. teken een perfecte lijn met de eyeliner (wat met het potlood wonderwel lukt)
  5. werk af met zwarte mascara (uit de zilverkleurige tube)
  6. klaar
Bleef deze make-up lang zitten? Deze vraag stelde ik mezelf meermaals. 

'Toen het al lang bedtijd was zat mijn oog make-up nog altijd perfect. En de glitters? Die sprankelden!

Topkwaliteit, Bobbi!Show Comments: OR

Geen opmerkingen: