zondag 29 mei 2016

Waar moet je op letten bij het kopen van een BH!


Womans secret - Soutien-gorge multi-positions € 24,99

Een BH kopen is geen kinderspel. Er "hangt "letterlijk en figuurlijk veel van af (een flauwe woordspeling, waar ik eerder deze week nog mee kon lachen, nu niet meer, maar bon).

Een tijdje geleden was ik - onverwacht - op dinsdag vrij. Was er nu een of anders staking aan de gang(hahaha)? Deze student lanceerde trouwens een website over de "aanhoudende" stakingen die ons land verdelen. Dit even terzijde.

Goed, waar was ik gebleven.

Die bewuste dinsdag had ik een gapend gat van twee uur in mijn agenda. Ik besloot te investeren in ondergoed. Dit, met in mijn achterhoofd,  het gĂȘnante moment bij het geweldig weerzien met een oude vriendin en de kennismaking met haar nieuwe man.
Bij ons in de buurt is een populair shoppingcentrum waar je op zaterdag voetje voor voetje door de gangen moet schuifelen. Eerst moet je al heel wat verkeersagressie doorstaan op de parking - op zoek naar een vrije plaats voor je wagen. Ik trok richting Innovation op advies van een vriendin.
'Daar vind je veel witte slipjes', zei ze gedienstig. In mijn kast had ik er nog maar 1 over, wat echt wel te weinig is. Zo snel kan ik niet wassen EN drogen. Wie zweet er nu niet af en toe - daar? Wit blijft niet altijd wit.
Ik kocht de broodnodige slipjes en een roze BH. Ik ben de laatste tijd "into" roze. Ik wil op mijn rug geen kwabben boven de BH zien verschijnen en kocht hem goed ruim. Je bovenlichaam in twee snijden door een knellend rugpand is slecht voor je lichaam.

Deze week kocht ik ook - in de fantastische stad Gent - bij Supertrash een roze kleedje met open rug.
BH-loos rondlopen is niet aan mij besteed. Sara, de prachtige verkoopster vond mijn roze BH wel kunnen. Op mijn verdere tocht, door opengebroken straten, om Gent nog mooier te maken, en met al snel 2 blaren op mijn hielen ging ik een lingeriezaak binnen. De oudere dame ontving mij allerhartelijkst. Ze had direct een oplossing, de NuBra.
Op de foto hieronder zie je wat het is. Twee "vormen" die je op je boezem kleeft en dan in het midden verbindt. Ze ratelde er op los en wou mijn maat weten. Ik werd naar het pashokje geduwd en ze bekeek mijn roze splinternieuwe BH.

http://www.nubra.com/Seamless-Underwire.html

'Aiaiai, hoe oud is die BH al, mevrouw? Het is de verkeerde maat, je rug gaapt, je boezem zakt en je cups zijn veel te groot'.

Ik dacht gespannen na, om mij uit de vernederende situatie te redden, terwijl mijn blaren venijnig prikten. 'Zie je wel', prikten ze alle twee met seconden tussenpauze.
Als ik antwoordde: 'ik kocht hem alweer, met de nadruk op alweer,  twee weken geleden'. Is dat dan een oude?
Ze vervolgde genadeloos: ' je lijkt me voor de rest een verzorgde dame, en dan zo'n BH'!
'Koop nooit een te grote BH, heel slecht voor je boezem'. 'Kom volgende keer maar bij mij dan zal je het verschil snel merken'. Ik kocht de NuBra zonder er nog veel woorden aan vuil te maken en ging met slepende voeten naar mijn auto.

Als je enkele dagen later gaat dineren met studiegenoten van je man  -  geen onverstandige mensen - en een van de NuBra's valt bij de hartelijke begroeting op de grond - vinden ze je dan grappig of niet? Daar komt, volgens mij, alleen de ravissante Julia Roberts mee weg.
Ik kocht snel en noodgedwongen een andere oplossing bij Womans secret - de soutien-gorge multi-positions voor € 24,99. Als ik het kruis op mijn rug heel hard naar beneden trek is het niet zichtbaar.

Het diner gisteravond kon niet meer stuk. Mijn roze jurk scoorde. Mijn rug leek naakt maar was het niet.
Tijdens het gezellige diner vlogen er plots twee spetters aardbeienpulp op mijn dress. Iedere vrouw weet dat het dan voorbij is. Mijn BH gaf geen krimp.
De jurk daarentegen is ondertussen 4 keer gewassen en behandeld met alle hulpmiddelen die ik ken (ossengalzeep, groene dreft, nagellakremover en bleekwater).

Afwachten, maar ik geef niet snel op!

My new Supertrash pink dressShow Comments: OR

Geen opmerkingen: