vrijdag 8 juli 2016

ZEE ZAND ZON

Kunst aan de Noordzee - Belgiƫ - Zeebrugge

We zijn hier nog niet op/in/met vakantie. Het duurt wel lang. Ik lijk al eeuwig aan het werk. Ik kan op pensioen binnen ... jaar. Ik begin er al een beetje naar uit te kijken. Soms zie ik mensen, die ik ervan verdenk al op pensioen te zijn, gewoon 'lanterfanten'. Ik bedoel dat niet slecht.
Ik wou dat ik het kon, gewoon lanterfanten zonder een 'to do today' lijstje dreigend op de achtergrond.

Vanmorgen - na de broodnodige klusjes - dacht ik :


IK LANTERFANT VANDAAG en wacht er niet meer mee

Ik sprong in mijn auto en reed naar zee. Vroeger dacht ik - altijd - in een eindeloze file terecht te komen en dat hield me tegen. 
Nu rijd ik gewoon weg en zie wel. 
Het lukte wonderwel. 
Het is net geen 100 km naar de kust, 93.6 km en ik doe het op 1.06 uur. Plan hier je route.
Het lukte perfect. 
Als ik naar mijn werk rijd doe ik er zelfs langer over en dat is maar 48 km. Ik win hierbij. Niet?

Eenmaal aangekomen was er veel wind en de zon scheen NIET. Ik besloot met een handdoek naar het strand te gaan. Aan zee bruin je altijd, welk weer het ook is. 
Ik verborg mij noodgedwongen achter een beachbar. Ik had geen zin om voor een paar uur 7 euro te betalen voor een - gemakkelijk - ligbed. In een verborgen hoekje ging ik languit op mijn rug liggen.

Ik lees sinds deze week De Huisgenoten en nam het mee. Bij Sarah gaat het er, in haar boeken, altijd sensueel aan toe. Verschrikkelijk ongemakkelijk lag ik op mijn rug, het boek werd dan maar een kussen, het zand was overal. Ik las niet. 
Ooit zag ik een reportage over bestolen worden op het strand. Mensen durven wel eens in slaap te vallen. Is het de zeelucht die je sneller doet indommelen? Genadeloos werden rugzakken, handtassen van de slapende strandliggers weggegrist. Ik lachte er toen mee. 
Nu zat ik met hetzelfde probleem. Wat als? Ik bedacht snel en deskundig een oplossing, ik stak mijn arm door de handvatten van mijn meegebrachte tas. Ik voelde me wegglijden. Het zand bedekte me stilaan. 

Als het zand mij volledig zou bedekken terwijl ik sliep - zou iemand mij dan nog vinden? Verborgen in dat hoekje?
Met nog enkel 5 vingers zichtbaar, verstrengeld rond een kleurrijke zak. Show Comments: OR

Geen opmerkingen: