donderdag 11 augustus 2016

Welriekend wasgoed nodig? Gebruik dit!Je hebt zo van die onderwerpen die, vooral onder vrouwen, altijd terugkomen. Mijn wederhelft begrijpt niet wat mijn vriendinnen en ik altijd te bespreken hebben. Voor hem is het duidelijk: 'jullie vallen constant in herhaling!' 
Ik som nu enkele van deze onderwerpen op, blijkbaar doen opsommingen het goed in Google, dus bij deze ...
 1. gewicht
 2. kapsel
 3. gelnagels of naturel
 4. kleren
 5. schoenen
 6. make-up
 7. huishoudelijke klusjes
 8. recepten
 9. ...
Herkenbaar?

Wassen en strijken is nog zo'n onderwerp waar je veel of weinig tijd aan kunt besteden. Een feit is : het moet nu eenmaal gebeuren.
Ik ken - zelfs - twee vrouwen die NOOIT strijken.

Daar snap ik niets van. 

Zelf strijk ik bijna alles, ook de keukenhanddoeken. Meer nog, ik doe het graag. Het brengt mij rust. 

Iedereen wast op zijn manier. Ik gebruik altijd wasverzachter. Soms krijg ik cli├źnten over de vloer wiens kleren zo goed ruiken dat ik meteen vraag welk wasmiddel ze gebruiken. Met een smartphone is het betreffende product in een wip opgezocht, gefotografeerd, doorgemaild of gewhatsappt.    
Zo kocht ik onlangs na een tip, deze wasverzachter.
Niemand van mijn vriendinnen gebruikt trouwens wasverzachter!

Daar snap ik ook niets van. 

Als ik geen wasverzachter gebruik krijg ik, zonder overdrijven, kartonnen handdoeken, washandjes enzovoort. Mijn kids roepen dan: 'wat is er mis met de was!'

Een goede vriendin vertelde recent, terwijl we na het sporten op mijn vrije woensdag, een verfrissend glaasje cava nuttigden dat ze het beste wasproduct ooit kocht.
Zoiets wekt wel mijn nieuwsgierigheid. Gesprekken over gelnagels - daarvoor - pas ik - definitief.

Wie wil zijn wasgoed niet laten ruiken als een frisse zomerbries?

Dixan Lavendel fris was haar geheim. Haar wasplaats en bij uitbreiding haar ganse woning rook naar lavendel, verzekerde ze ons. De geur was overweldigend. Volgens een vriend stinkt lavendel. Zo zie je maar. De ene mens is de andere niet.
Ik, die graag mijn neus in de propere was steek, zag mijn kans. Onze katten daarentegen liggen het liefst op onze - in gebruik zijnde - kledij. Verzot op onze "lijfgeur"?
Na het sporten reed ik stante pede naar de plaatselijke GB en kocht een doos van het product. 
Na enkele machines vond ik het resultaat teleurstellend. De volgende ontmoeting met de vriendin verliep "gespannen". Een welles nietes woordenwisseling volgde. Ik rook "het" niet, zij rook velden vol lavendel. Zij gebruikt wel de vloeibare variant, ik zweer bij poeder.
Even terzijde nog enkele was-tips:

 1. vloeibaar wasmiddel zou slecht zijn voor buizen en leidingen
 2. was alle soorten was met hetzelfde product (gekleurd, wol, zijde, wit, ...)
 3. droog enkel handdoeken en washandjes in de droogkast
 4. hang alle andere kledingstukken op een droogrek voor een frisse geur
 5. hardnekkige vlekken krijg je weg met ossengalzeep (rode pastasaus is een van de uitzonderingen)
Maar kijk een "klein" wonder geschiedde, op een dag liep ik met een volle wasmand de trap op. Ineens rook ik het. De frisse zomerbries! Niet verwarren met dit parfum!
Meer nog,  mijn wederhelft toog onlangs naar boven om zich om te kleden voor een avondje uit. Voor alle duidelijkheid, hij is niet ge├»nteresseerd in wasproducten, wasverzachters, haarlak, nagellak enzovoort. 

Ik hoorde hem ineens roepen: 'amai, mijn kleren ruiken goed'. 

Meestal roept hij: 'mijn kleren zijn alweer gekrompen in de was!' 

Ben je ondertussen nieuwsgierig met welk product - ook jij - vanaf nu gaat wassen? 

Dixan - lavendel fris - wasproductShow Comments: OR

Geen opmerkingen: