dinsdag 6 september 2016

Action: koop je waar voor je geld?

Amber en Vanilla - Action - geurstokjes

Ik ben een tijdje offline geweest.  Ik zat dikwijls achter mijn pc maar er kwam niets. Gewoon een leeg gevoel. Een gapend gat waar ik dreigde in te vallen. Het is nog niet weg maar ik ben vastberaden om er niet in te verdwijnen. Soms verlies je jezelf onderweg.
Ik las ondertussen een aantal boeken. Dat was veel te lang geleden. Lezen was mijn eerste hobby.

Af en toe laat ik mij verleiden tot een bezoekje aan een winkel zoals Action. Niet om er uren in rond te slenteren.

Eerder om je interieur wat op te fleuren. We zeggen dan, spullen kosten er geen arm noch een been.
Of het ethisch verantwoord is om er te winkelen? Eerlijk, ik vrees ervoor. Maar ze hebben toch verdraaid leuke hebbedingetjes. Onlangs smeten Pips en ik ons - voor een niet nader bepaalde tijdspanne - in de winkel te Sint-Niklaas.Zij verdween naar rechts en ik naar links. Samen met dezelfde winkelkar rijden is echt ons ding niet. De winkelkarquiz met ons gezin? Ik twijfel over een goede afloop. Af en toe zag ik haar blonde paardenstaart boven de rekken uit wippen. Dat stelde me gerust, ze was er nog. Haar mandje was al flink gevuld.

Goed, mijn doel was : geurstokjes. 

Gewoon omdat ik dat graag ruik in onze toiletten en badkamer. Mijn wederhelft vindt geurstokjes of bij uitbreiding geurkaarsen afschuwelijk. Ook stiekem mee gesmokkelde wierookstokjes worden zonder pardon verwijderd.
Samenleven, niemand zegt dat het gemakkelijk is. Het is een roetsjbaan vol uitdagingen.

Er gaat niets boven de geurstokjes van Rituals. Maar ik vind ze duur en snel "opgegeurd".

Bij Action lagen er veel. In verschillende flesjes, geurtjes en verpakkingen. Zonder testers is het moeilijk kiezen. Ze zijn spotgoedkoop dus je verliest geen fortuin als ze niet voldoen aan de kwaliteitsnormen die ons gezin hanteert.
Ik wou drie verschillende geuren voor drie verschillende kamers. Wordt het dan geen kakofonie, vroeg ik mij slechts vluchtig af? Whatever.

Sandalwood - Action - geurstokjes


Echt lang hou ik het in deze winkel niet uit. Kinderarbeid, uitbuiting, zou het, is het? Het flitst constant door mijn hoofd. Met alle respect voor de mensen die er werken, hoor.

Ik snelde, eenmaal thuis, met de stokjes naar de doeltreffende ruimtes en zag de stokjes vochtig worden. Het was lang wachten naar resultaat.

In feite wacht ik nog altijd ...


Conclusie, je koopt niet altijd waar voor je geld. Anderzijds, mijn gezond verstand zegt dat je voor enkele euro's geen topkwaliteit kan kopen noch verlangen. Ik kocht wel al toffe dingen bij Action die doen wat ze moeten doen. Fluffy witte dekentjes, withouten dienbladen, kaarsen, enzovoort.


Weet iemand waar ik prijs-kwaliteit "perfecte" geurstokjes kan kopen?
Show Comments: OR

Geen opmerkingen: