vrijdag 28 oktober 2016

Een Thaise massage

Tuktuk - 1992 - Bangkok - Thailand - the original
In 1992 doorkruisten we Thailand. Geen gsm, internet, WIFI, selfies enzovoort. Ik kan het mij nu niet meer voorstellen, verslaafd aan mijn smartphone.

Hoe redden we het - in de vorige eeuw- zo ver van huis? 

Het was er fantastisch, een te gekke reis vol avontuur, bezienswaardigheden, vreemd voedsel en bizarre ontmoetingen. Ik vond alles leuk, tof en maakte mij nooit zorgen. Ik stapte in voertuigjes, in busjes, op treinen, op een gammel bootje op de Mekong zonder er bij na te denken. Ik liet mijn kleren beschilderen. Ik bezat toch geen merkkledij.
Een van de hoogtepunten van ons verblijf in dit prachtige land was een Thaise massage. Goddelijk of zoals Boeddha het zou goedkeuren.
Ik bleef zoeken naar een massagesalon waar ze die ervaring konden evenaren. Mijn wederhelft en ik lieten ons sindsdien in vele landen masseren maar hetzelfde niveau bereikten we nooit meer.

Tot vanmorgen!

Ik boekte een  massage in Van Der Valk Hotel Beveren. Bij wijze van spreken, achter de hoek. Een traditionele Thaise massage van 60 minuten. 
Thaise vrouwen hebben stijl. Ze verouderen nauwelijks. Ik werd opgewacht door Rat. Ze nam me mee naar een feeĆ«rieke kamer, waar het plafond met boslandschap, mij deed wegdromen. Aangepaste muziek begeleidde Rat en haar masserende handen. Ik verdween naar Thailand voor 1 uur en was volledig ontspannen. Iedere spier voelde ik wegrollen. Iedere teen, iedere vinger sprong weg richting Chiang Mai. Totale overgave is een must. Niet iedereen kan dat. Toch is het een aanrader.

Na mijn werk en het helse file verkeer. Dat zou een droom zijn. Zoals wielrenners, voetballers, ...

Ik kom met zekerheid terug. Nog even nadenken wat ik kan schrappen in mijn budget om mij deze "luxe" te garanderen.
Maand na maand, jaar na jaar. Eten misschien? Volgens voedingsgoeroes (en ik noem geen namen) mogen we toch bijna niets meer eten.

Rat veroudert niet dus ...

Wat denk je, hou jij van een totale lichaamsmassage? Show Comments: OR

Geen opmerkingen: