woensdag 19 oktober 2016

Hou je van de sfeer van 'Downton Abbey', de tristesse van 'Het Smelt'? Lees dan zeker dit boek...

Pixabay - book

Vroeger las ik veel. 

Heel veel. Wat is er fijner dan lezen? Iemand die plezier beleeft aan lezen verveelt zich nooit. Nu is er zo weinig tijd ...

Ik koop zelden een boek. Ik ga, heel ouderwets, naar de bibliotheek en vind het verrassend hoeveel mensen daar nog komen. De volgende generaties zullen misschien niet meer weten wat een bibliotheek was.
"Oh dat, dat is uit een vorige eeuw," zullen ze tokkelend op smartphone's zeggen - turend naar hun minischerm. Een muisarm en slechte ogen met zich meezeulend.

Telkens we op reis gaan, en dat is nu ook weer niet overdreven veel, neem ik enkele boeken mee. Een paar in mijn koffer en één boek in mijn handbagage.

Zonder boeken vertrek ik niet. 

Ik begin al te lezen op het vliegtuig of in de auto.
Deze zomer was er een actie bij Standaard boekhandel. Twee leesboeken en je kreeg er een derde gratis bij. Voor 15 euro had ik er nu drie. Hopelijk krijgt de auteur meer uitbetaald per boek.  Nu ik zelf schrijf (korte verhalen) weet ik hoeveel tijd hierin kruipt.

De cover van een boek vind ik cruciaal. 

Neem nu de cover van 'Het smelt van Lise Spit', die vond ik meteen raak. Ook het boek kent geen genade.

Nu de regen met bakken uit de hemel valt, een knetterend haardvuur zou kunnen branden, een tasje dampende kruidenthee zou kunnen klaarstaan en een ultra-zacht dekentje zou kunnen klaarliggen: wel in dit ideale scenario belet niets je - om de wereld buiten te sluiten en dit prachtige boek te lezen. Het verhaal is meeslepend, gevarieerd, triestig, origineel, enzovoort. Er zit een klein medisch luikje in. Dat geeft meerwaarde, voor mij toch.

Kate Morton - the forgotten garden - de vergeten tuin


Bij bol.com loopt er een actie : je koopt vijf boeken van Kate Morton voor een waanzinnige prijs. Ik heb er al twee gekocht dus voor mij heeft dit geen zin. Maar voor jullie? Hier vind je de link . Het tweede boek van haar ligt klaar op mijn nachtkastje. Ik ben benieuwd.

Wees eens eerlijk: lees jij nog veel? Echte boeken bedoel ik dan.
Meer nog, wie heeft tijd OVER om te lezen? Naast de was, het koken, het werken, de kinderen, het huishouden, ...

Weet je wanneer ik lees?
Als ik 's avonds uitgeput in mijn bed val en nog net 1 hoofdstuk lees voor mijn ogen zich onverbiddelijk sluiten.
Bij dit boek vond ik dat helemaal niet erg. Zo gaf het verhaal tergend traag, zoals in vroegere tijden, zijn geheimen prijs.
 
Nu is het uit.


Damn!
Show Comments: OR

Geen opmerkingen: