woensdag 14 december 2016

Kerstversiering uit de Action.


Action: kerstversiering - rendieren - engeltjes - servietten - theelichthouders

Heel af en toe ga ik naar de Action (of zegt men eerder: ik ga naar Action, zonder de?). Zo steek je wel meer vaart in je zin. Dat leerde ik gisteravond in een cursus : online schrijven. Ik was - alweer - de enige die constant moest lachen om de lesgever. De anderen keken stoïcijns voor zich uit. Een kennis,
die ik had meegevraagd, moest door mijn leut ook lachen maar deed dat stilletjes. De laatste lachbuien slikte ik in, ik zou ze wel loslaten in de auto op weg naar huis na de opleiding.


Lachen is gezond (dacht ik toch). 

Bij Action koop je verrassend mooie dingen voor weinig geld. Ik ben dol op rendieren en ze waren er , zie je ze op de foto?  Wat mij nog meer interesseert, terwijl ik kuier door de gangen, wie zit er achter deze winkelketen?

Blijkbaar, en dat vond ik op Wikipedia (waar anders) begon het verhaal in Nederland waar twee mannen een winkeltje begonnen in 1993.
En kijk wat een succesverhaal. Dat bewonder ik: lef. Ik ben zelf op dat vlak een echte seut.

Ik hou van zo'n 'nononsens' winkels. Weinig opsmuk, gewoon to the point.

> Nadeel :
Ik neem ALTIJD de kar met het slepende wieltje zodat ik de hele tijd moet trekken
de kar rijdt naar links en ik wil naar rechts ...­čśô

>Voordeel:

  • Je hoeft er niet opgetut naartoe. 
  • De keuze is beperkt. Ik word gek van overdaad. 
  • Je krijgt waar voor je geld. 
Ik hoop alleen dat het personeel normaal wordt behandeld en betaald. En, dat er geen kinderarbeid aan te pas komt. Het piepjonge meisje aan mijn kassa zuchtte en zei tegen haar collega: "het gaat hels worden vandaag, ik voel het". Bijna had ik haar een dikke knuffel gegeven en moederlijk gezegd: "het komt wel goed, meid". De ingebakken Belgische gereserveerdheid hield me tegen. Nochtans kreeg ik gisteren op het werk de verrassing van mijn leven. Op mijn bureau stond plots een envelop gericht:

Mijn kerst kan niet meer stuk. Zeg nu zelf. Wat een prachtig compliment. Een echte opsteker. Misschien moet ik mijn helende handen aanbieden aan Sharp Ben, wereldbefaamde Belgische blogger, die zo ziek is dat hij geen bericht kan posten en zich daar schuldig om voelt. Maar waar woont Ben?

Terug naar mijn onderwerp. 

Grote investeringen doe ik nooit met feestdagen. Ik kocht enkele hebbedingetjes om mijn oude collectie aan te vullen. Toen mijn huis baadde in een gezellige kerstsfeer stuurde ik wat foto's via Whatsapp naar mijn vriendinnen. Zij repten zich, jaloers, de dag erna naar 'de' Action en kochten de restjes. 
Aan mijn voordeur wikkelde ik een lichtgevende draad in onze plant, zo lok ik iedereen naar onze warme woonst.

Action - lichtgevende draad - eigen voordeur met plant
  
Aan iedereen alvast een beter
                       2017!

May the Force be with you!En nu maar wachten op vrienden en familie ...Show Comments: OR

Geen opmerkingen: