maandag 23 januari 2017

Stielmannen, aan de macht!

snow
Onze woning veroudert. Het valt niet op voor wie ons bezoekt maar wij weten het.
Hier en daar moeten er zaken worden hersteld. De klusjes die we zelf niet tot een goed einde brengen (weinig - dankzij mijn wederhelft die de re├»ncarnatie is van handige Harry) besteden we uit. Net daar wringt het schoentje. 

Wat gebeurde er?
Wij hebben katten maar ze krijgen geen kattenluik. We laten ze manueel buiten. Er passeerden hier de laatste 15 jaar 9 katten (3 grote en 6 kleintjes). Heel wat werk dus. 

Binnen, buiten, binnen, buiten, ...

De poezen wachten altijd aan een welbepaald schuifraam om buiten te gaan. Zo is het ze geleerd. Het slot was plots kapot. Het draait uren rond (als je niet weet wat doen ...) maar opent de deur niet. Muurvast.  Het duurde ruim twee maanden voor een stielman beschikbaar was. Gelukkig bleef de deur ondertussen op slot. Hij/zij kwam enkel indien er een voorschot werd gestort.
Vrijdag was het eindelijk zover, het ruime bedrag kon nog in de aangifte van vorig jaar opgenomen worden. Er werd aangebeld en stielman 1 en 2 walsten de woning binnen. Veiligheidsschoenen, een werkoverall, veel rammelend materiaal in de zakken. Stielman 1 sprak een aparte taal. In deze streek spreekt men ons dialect. Zo werd ik opgevoed. Deze man, komende van een firma even verderop, sprak een taal die ik niet kende noch begreep. 
Telkens moest ik vragen: "wilt u dat nog eens herhalen". Of korter : "wablief". 
Ze klopten, boorden, timmerden er op los. Stielman 1 en 2 waren het al snel onderling oneens over hun handelingen. Ze kregen zelfs ruzie. Met gefronst voorhoofd, gelukkig ben ik Melania niet die niet meer kan fronsen na een overdosis botox, keek ik bezorgd toe. Ik zag splinters, schilfers, stukken van de deur rondvliegen. Ik kon het niet verder aanzien en verdween. Een tijdje later vond stielman 1 (met de taal die ik niet begreep) mij in mijn bureau en zei: 

"Het slot is kapot".  

Tja, dat wisten we natuurlijk vorig jaar ook al. Een voorschot van meer dan 70 euro voor dit resultaat?
Oplossing: er moet een nieuw slot besteld worden en dat wordt weer weken wachten. Wat can you do?

Gelukkig is de deur nog altijd stevig op slot! De poezen? Die gaan ondertussen al lang via een andere deur buiten. Je kunt poezen van alles leren. 
Bij deze nog maar eens bewezen.

Als ik een stielman was, zou ik het precies anders aanpakken.

Vanmorgen hadden we het (na het sporten) nog over de kwaliteit van dweilen, dit met een groepje vrouwen. 
Uiteraard. 
Ik ken geen enkele man die hier een woord aan vuil maakt. Blijkbaar zijn de blauwe dweilen van Aldi top. Ik grapte dat ik nooit een dweil vastneem, 
uit vrije wil. Dat is natuurlijk overdreven.
Misschien kunnen deze dweilen dienen, om als beschermlaag op de grond te leggen, als stielmannen komen boren en kloppen in je huis?Show Comments: OR

Geen opmerkingen: