woensdag 1 maart 2017

Dit modeaccessoire wordt de hit voor de winter van 2017-2018 ...

The Blue Lagoon - Iceland - 8-2-2017

Een tijdje geleden was ik in IJsland.

In IJsland, ik? 

Een bestemming die ik zelf nooit zou kiezen. Onze zoon wou - meer - naar de natuur. Impulsief, boekte ik een trip, net op tijd. IJsland is volzet voor 2017. En de jaren die komen, dat is nu al duidelijk , dus haast jullie!!

IJsland is fantastisch, woest, ruig, overweldigend, en nog veel meer. 

Hou je van Game of Thrones, The Lord of the Rings? Je bevindt je midden in de landschappen, uit de serie en de films.
Zowat iedereen had goede raad klaar meer nog keek ons met verschrikte ogen aan, jullie gaan in de wintertime dus warme kledij is een must. "Wat gaan jullie daar zoeken in het donker?" hoorde ik steevast.
Warme kledij: dat betekende investeren, normaal gezien bevind ik me in ruimtes waar het warm is en mijd ik koude.
Het weer was: woest, ruig, winderig,  regenachtig, berenkoud, niet zonnig, duister, en nog veel meer.
We beleefden zelf een hurricane. Die greep me bij mijn nepbontkraag en deed me tollen maar niet van plezier.

Wat heb je absoluut nodig om het barre weer te trotseren? 

1. thermisch ondergoed:broek en top
2. meerder lagen kledij: met 1 laag red je het niet
3. regenjas
4. handschoenen
5. bergbottines
6. muts

Vergeet de modeweken, vergeet hoge hakken en elegante jurkjes. Iedereen loopt dik ingepakt op straat. Laag na laag trek je aan tot je een Michelin band bent.
Ik had nog een muts in de kast ergens weggestopt, ik kocht ze enkele jaren geleden in Parijs. Noodgedwongen en heel snel. Het was daar ook onverwacht ijskoud. We verbleven in het Quartier Latin en ik kocht ze in een 'stalletje' bij een man die ooit van een ander land kwam. In het begin schaamde ik me voor het ding. Mijn reisgenoten vonden 'de muts' maar niets. Ik nam ze als reserve mee naar IJsland en dacht: "ik koop daar een mooie!" Ze hadden fantastische hoofddeksels in IJsland maar iedereen droeg ze.
Men keek vaak naar mijn hoofdeksel als ik passeerde, niet onvriendelijk. De muts werd nat en haar haren klitten samen maar ze herstelde zich altijd en stonk niet. De muts werd geprezen op foto's, op whatsapp, op FB. Hoe prachtig de landschappen op de foto's waren, de muts werd genoemd.

Ik denk dat ze nog te koop is, in dat kleine stalletje in Parijs. Waar mensen, niet geboren in Frankrijk, zich een weg banen door de onvriendelijke samenleving. Hopend op een friendly face - met een muts.

Wil je hip zijn in IJsland en omstreken en nog op je twee oren kunnen slapen, neem dan snel de TGV naar Parijs en zoek ergens in het Quartier Latin naar deze muts:

muts

Met deze muts, die nooit lost en niet wegvliegt bij een orkaan, overleef je moeiteloos de koude nacht om het noorderlicht te zien. Een koude neus rest je nog wel maar hoofd en haar blijven zalig warm, ingebed in een bedje van dons.
Als je dan plots een glimp opvangt van het magische groene licht dan kun je alleen maar dankbaar zijn voor een van de mooiste wonderen der natuur.

The northern Lights - aurora borealis - Iceland 6-2-2017 - canonShow Comments: OR

Geen opmerkingen: